S-a tot vorbit despre noua clasă politică de care are nevoie România. Într-un fel chiar sunt de acord, în alt fel chiar mi-au și plăcut, oarecum, la începuturile lor, exceptându-l pe Nicușor Dan pe care l-am bănuit mereu că nu e chiar în toate facultățile mintale. Dar, oricum, la începutul începutului ceva credit le-am dat. Dar după toate evenimentele recente mi-a trecut de-a dreptul. 

16683943_10202998125192239_6607145402572512600_n 16708540_10202997193968959_1808729363394373963_n 16729541_10212158658624073_4586990445413825167_n hqdefault mihai-gotiu

Somnul în parlament e pe bani

Indiferent că dormi în Parlament pentru că vrei să protestezi sau te ia somnul la ședințe, tot pe bani mulți e. Vorba omului acela de la PMP al cărui nume îl uit mereu: la ce să le mai dea bani de cazare dacă ei tot au unde dormi?

Cum USR are voie să încalce legea dar Guvernul nu

Pe același principiu a cerut și piața “DNA să vină să vă ia”, dar, în același fel își învață copiii că ei au voie să încalce legea în statul de drept, chiar dacă aceasta e scrisă negru pe alb, dar Guvernul, repet, nu. Păi cum vine asta oameni buni? De ce unii au voie și alții nu? Adică unii o fac în numele statului de drept, iar ceilalți în numele propriilor interese? Nu e același lucru văzut din altă perspectivă? Nu e cam nasol să urli că ăia încalcă legea, când chiar tu, om care ieși în piață ilegal, încalci cam câte legi poți? Unde e corectitudinea aici? Nu, chiar aș vrea o explicație pentru că nu pricep sub nicio formă logica. Se încalcă legea protestului de două săptămâni acesta tot fiind “spontan” și fără nicio autorizația. De copii nu mai vorbim că oricum nu pricepeți, cu toate că, presupun, ați citit legea dar faceți pe tâmpii. Iar odată cu legea dronelor, surpriză, ați început să urlați ca nebunii. Păi știți cum e cu statul de drept? Îi accepți legile. Dacă nu le știi nu e vina statului de drept, e vina ta că nu te informezi.

Să revenim la noua clasă politică

Presupun că asta e clasa politică pe care o vreți. Oameni noi, inovativi, tineri, frumoși, nu aș spune că sunt chiar și inteligenți, dar o mimează bine. Și da, recunosc, sunt persuasivi, aproape că te conving dacă nu ești genul să îți mai pui și întrebări. Acum ce să zic, această nouă clasă politică mi se pare o mare dezamăgire. Și nu de la Mihai Goțiu mi se pare sinistră această nouă clasă politică, ci de la aproape toți. Hai să zic că or mai fi și doi trei cât de cât normali. Acest Goțiu deja face parte din vechea clasă politică, din acea de acum opt ani, dacă nu mă înșel. Ăia tot dormeau cu spor în parlament. Bine, mai nou, noua clasă politică doarme cu adevărat, făcând, oarecum, cameră de hotel din această instituție. Nu mi se par nici prea mintoși. N-am văzut niciunul să știe de ce e acolo, să spună o lege coerentă sau să facă vreun proiect care să conteze. Și atunci ce facem? Îi schimbăm pe ăia care mai știu pe ce lume trăiesc cu ăștia care nu știu nici de ce protestează? Ciudat mod de-a vedea lucrurile…

… și dacă până acum nu ați înțeles ce însemnă neaprobarea bugetului de către acel om căruia îi spunem Președinte, vă spun eu mâine la liniuță câte are țara asta de pierdut, începând de la sănătate, învățământ și până la a lăsa localități întregi fără căldură, că nu toți au centrale corporatiștilor!

Written by Oana Mujea