Treaba cu polițistul pedofil pare să-i fi picat de minune lui Tudose, care, dacă aș fi mai cinică, aș crede că asta și-a dorit. Era în punctul ăla de a pleca de unul singur, dar de ce să o facă fără scandal? Pentru că dacă ar fi fost cu adevărat, măcar un om, își dădea demisia după ce pleca omologul său asiatic. Nu-l lăsa să se plimbe, dezamăgit, de capul lui, pe te miri unde, de nu a mai înțeles omul de ce a venit și unde dracu’ a apucat. E, nu-i bai, s-o fi dus la Putin pe urmă, măcar la ăla știa că are deschidere. La noi… a venit un pedofil care le-a luat la toți mințile și pe când unii voiau să-l demită pe șeful poliției, pe ăilalți îi durea la bască și încă îi mai doare. Lasă, măcar Fifor a rezolvat și partea asta într-o zi. A dat jos, a numit, a liniștit puțin apele. Asta până la următorul polițist netestat psihologic cum trebuie. Nu de alta, dar de unde psihologi de calitate? De unde? Că toți fac școli private și au impresia că au învățat și au înțeles totul despre nebunia umană. Practica nu i-ar ucide, părerea mea.

Problema cu Codrin Ștefănescu 

Problema care nu e problemă, întrebat fiind de ce pun penali în Guvern acesta a spus: “Pentru că putem”, dar eu aș fi continuat și aș fi întrebat mai departe: “Dar voi de ce mama dracului țineți penali în justiție?”, uite fix de aia. Și, în plus, încă nu vă reveniți. Orice om are dreptul la prezumția de nevinovăție. Atâta timp cât nu e în închisoare cu ordin judecătoresc nu e penal decât în capul vostru. Și dacă e penal, hai fie, serios că nu e ilegal să ocupe funcții publice. Cât despre moralitate, nu de alta dar am tot văzut deontologi cu “nu e moral”, serios, cam de când spuneți voi ce e moral și ce nu. Că dacă ați fi fiecare luați la bani mărunți s-ar dovedi că moralitatea voastră e pur subiectică și ceea ce vouă vi se pare incredibil de moral societății s-ar putea să i se pară taman invers. O dăm înainte cu penali și moralitate într-o ipocrizie sfântă. Trăiască ea, ipocrizia.

Cât despre Guvern…

Majoritatea lui e varză, din aia de nu mai ai ce alege, dar, doar dar, acolo am văzut câțiva oameni care chiar știu ce fac. Iată, Anton Anton de care se tot face mișto că nu se înțelege care-i numele și care prenumele. Măcar dacă ați ști despre ce vorbiți. Cinci ca el dacă am fi avut în orice guvern, am fi avut și șanse. Din păcate e unul singur, dar măcar știe ce face și omul chiar e profi. Pot fi de acord că Dăncilă nu e ce trebuie, dar asta e, pot fi de acord că domnul Rector care a pus mâna pe învățământ e praf, dar asta e. Nu de alta, dar învățământul românesc e blestemat demult.

Și ca un sfat!

Să știți că nu e nicio rușine să-ți angajezi un profesor de română care să te tragă de mânecă. E exact ca falsa teză că toți trebuie să știe o limbă străină. Alooooo, angajați translatori, dar măcar vorbiți corect în limba voastră. Nu e o rușine să ai transaltor după tine, e chiar indicat. Cum nu e o rușine să iei niște lecții de vorbire corectă. Tot ați ajuns acolo, măcar hai să vă prefaceți că vă duce capul. E important și asta. Iată, Băsescu s-a prefăcut bine și i-a mers. Voi… nu ați învățat nimic de la el.

Written by Oana Mujea