Jur, am auzit asta toată ziua, dau copy/paste de pe un site oarecare: “Meniul complet, servit de Viorica Dăncilă comisarilor: brânză de burduf în coajă de brad, zacuscă cu somon şi macrou, muşchi file afumat, pastramă de mistreţ, muşchi copt, costiţă hiţuită, dulceaţă de nuci şi dulceaţă de trandafiri, telemea de Ibăneşti, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, Scrumbie de Dunăre Afumată, Cârnaţi de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni, Telemea de Sibiu, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea, Salată tradiţională cu icre de crap.”

Dacă nu a fost în forma asta a sunat cam așa: “Cum i-a servit premierul pe oficialii europeni”, “iată cum i-a servit Viorica Dăncilă pe oficiali” și o țin așa până mâine. Cred că am auzit știrea toată ziua din zece surse. În toate, Viorica Dăncilă a fost transformată în chelner, pentru că nu știm să folosim verbele. Pana mea.

Veneam ușor spre casă – repede nu aveam cum altfel, A1 fiind full – dau drumu’ la radio să ascult ceva, muzică preferabil. Ascult, apoi vine știrea: “Iată cu ce i-a servit Viorica Dăncilă…”, bine, fac apoplexie. E fix ca aia cu “instant”. “Am făcut instat” – pe dracu’, ai făcut instantaneu că nu ești cafea.

Așa și eu, pe A1, îmi și imaginam cum Viorica Dăncilă se ridică de la masă, îl ia pe chelner de mână și îi zice: “Du-te bagă o țigară sau o țuică, servesc eu”. Ne-am tâmpit toți. Pe bune? Apoi am auzit-o pe aia: “Iată ce bucate le-a pregătit Viorica Dăncilă…”, mă băieți, de când dracu’ faceți presă și de când grăiți în română că nu mai pot cu voi.

Să mor, chiar nu mai aveți exprimări? Chiar nu știți să dați o știre cum trebuie? Și la ora asta aud în cap prostia asta cu servitul. Nu a servit ea pe nimeni că nu e chelner, dacă nu v-ați prins.

Una mică și cu Tusk

 

Vine Tusk, bagă discurs în română cu floricele și înflorituri și toți au făcut în pantaloni de mândrie. Apoi vine traducătorul care explică că i-a trimis audio să repete discursul. Bine, pa! Dacă toți pun botul la chestia asta, bine, pa!

Să trecem la domnul președinte care, da, care sfidează protocolul, dar nimeni nu spune. Toți bucuroși că aseară nu a început să arunce cu furculițe în Guvern. Păi, măi, nene, nu că mi-ar fi fost dor de Georgeta, înțeleg, tot răcită. E viroză. Știu. Dar să vii umăr lângă umăr cu dudia parcă nu e bine și sfidezi. Nu numai că sfidezi, te mai doare și în dos. Bine, te pot ierta doar pentru faptul că nu ai vrut să-l saluți pe Cioloș, dar într-un astfel de cadru nu se face. Zici că ai învățat codul bunelor maniere și etichetele prin Pantelimon. Sigur, nimeni nu zice nimic. Dar zic eu, ai încălcat protocolul, dulapule!

Și trei vorbe și cu Juncker.

Poate voi n-ați observat, dar omul e bipolar. Ba zice ca Iohannis, ba zice ca Dăncilă. Cine dracu’ să te mai înțeleagă nene? Lasă dracu’ țuica până ajungi la Macovei. Și fă-ți și tu o părere a ta. Că la un moment dat am avut impresia că te-ai dat la premier și parcă nici asta nu se face la nivelul ăsta.

Mna, noi zicem de ai noștri că sunt așa și pe dincolo, dar de ăștia de ce nu zicem, frații mei gri, nimic? Sunt mai răi decât ai noștri de zece ori și mai proști. Bine, nu că acest mirific popor nu ar fi ușor de prostit. Tusk v-a dat-o de v-a julit și acum plângeți de emoție, iar de la Juncker doar voi știți ce ați înțeles, pentru mine e foarte clar că trebuie să meargă la dezalcolizare.

PS: Oare o fi primit și zeamă de varză pe avion să se dreagă?

Written by Oana Mujea