Ar fi amuzantă țara asta dacă nu ar fi de-a dreptul tristă.

Eu îmi amintesc când a început Iohannis prosteala cu România Educată. Sigur că nu s-a întâmplat nimic cu acest program, doar s-a câcâit președintele nostru drag 2 ani întregi pentru a îl concepe. Asta după ce, în campania la prezidențiale, desigur, cea trecută, promitea lapte și mere în domeniul cultural. Laptele și mierea s-au dus a doua zi după ce a fost ales, că doar era Pas cu Pas, dar Iohannis nu a reușit să facă nici măcar un pas în față și doi înapoi, ca racul, dar pas după pas?

Ei, dar să lăsăm cultura, cui îi trebuie? România educată nu există că nu are cum, iar Iohannis face tot ce știe: stă în vacanțe. Când nu e în vacanță, cu admirația nebunului, cel mai probabil, stă în biroul de la Cotroceni și se uită la seriale proaste. Se vede asta din exprimare. Seriale fără prea multe cuvinte, doar cu foc, bătaie, omor. Așa bănuiesc eu. Cred că în sufletul lui ar vrea să fie un fel de Terminator, dar nici asta nu poate pentru că nu are softul potrivit. Președintele nostru funcționând pe un soft mai vechi. Deh, cât să îi dea și nemții ăștia?

Ei bine, nu o să iau acum tot ce a făcut și ce nu a făcut Iohannis. Oricum ne-am convins. Însă, săptămâna trecută amenința de la Cotroceni că oamenii vor rămâne fără salarii. Și au rămas.

Să nu îi mulțumească cei din ministerele rămase vacante pentru profesionalismul nemaivăzut? Păi ar trebui. Oamenii care lucrează în ministere nu au nicio vină, indiferent ce s-ar întâmpla la vârf. Iohannis nu are niciun drept să tot refuze propunerile de miniștri, nu e ceva greu de înțeles pentru cei care s-au dus să-și voteze Constituția. Bănuind că măcar au răsfoit documentul.

Și iată, așa niște mii de oameni au rămas fără salarii pentru că M..E PSD. Pentru că, la drept vorbind, cam despre asta este vorba. Și nu, nu există blat între Dăncilă și Iohannis să câștige tot robotul. Astea sunt pure speculații, proaste chiar. Nu, Iohannis, pur și simplu, își păstrează adversarul. Păi nu îi e lui bine cu MUIA? Ba îi este.

Written by Oana Mujea