Acel moment în care realizezi că trăiești într-o buclă. Timpul nu rămâne în loc. Tu nu faci chiar același lucruri, dar iei cam aceleași decizii. De obicei, nu, nu de obicei, întotdeauna proaste. Și te întrebi cât te mai suporți tu pe tine. N-ai răspuns. Ce răspuns să ai? Trăiești cu tine și aia e, o duci așa până nu o mai fi să fie. Și atunci, cel mai probabil, vei fi ușurat. Ce poate fi mai rău decât lumea asta?

Și repeți, și repeți. Îți dai seama că de șapte ani, continuu, faci și atragi cam aceleași lucruri. Nu știi ce să mai crezi. Poate că lumea va fi, la un moment dat, atentă și la tine. Aiurea.

Și știu. Știu pe propria piele de atâta amar de vreme că nu există nimeni, niciunde, niciodată care să-și dea seama că ai și tu nevoi. Tu (știu, am înnebunit, vorbesc despre mine la persoana a doua, dar poate ești și tu pe aici 😉 ) ești o nevoie pentru ceilalți, dar uiți să te mai privești în oglindă și să te întrebi ce îți trebuie ție, oricine ai fi tu.

Habar nu am. Poate suntem noi de vină că nu mai știm să construim, să ascultăm, să fim unii lângă ceilalți. Poate sunt doar eu de vină tocmai pentru că am vrut să construiesc, să ascult și să fiu acolo unde e nevoie. Poate că societatea asta scelerată ne-a schimbat în monștri. Ne mirăm de ce se sinucid oamenii pe bandă rulantă. Ne mirăm de ce cad în patimi. Pentru că nimeni nu-i ascultă. Și, dacă cumva, din greșeală, încerci să-ți înfigi picioarele în pământ, tot tu ești cel ciudat.

Personal nu prea mai înțeleg ce vor oamenii de la mine. Poate aș vrea și eu de la ei, dar n-are rost. Oricum nu contează și nu va conta vreodată.

Poate că pe vremuri nu era atât de valabilă ca astăzi, dar da, ne naștem singuri, trăim singuri (indiferent câți ar fi pe lângă noi, pentru că tot orbi și surzi sunt) și murim singuri. Aleluia!

Written by Oana Mujea