12794460_945727395535225_5854432860954096403_n

 • CONCURS DE SCRIERE DE LITERATURĂ POLIȚISTĂ « CERNEALĂ NEAGRĂ»

  1 martie – 17 aprilie 2016

   

  În cadrul proiectului « Romanul polițist belgian în prim-plan » care se va desfășura în perioada martie – aprilie 2016, Delegația Valonia-Bruxelles la București și editura Crime Scene Press organizează un concurs de scriere creativă de literatură polițistă destinat elevilor de liceu din România.

   

  Pentru a promova romanul polițist ca gen literar și scrierea creativă în rândul elevilor, Delegația Valonia-Bruxelles la București organizează împreună cu editura Crime Scene Press un concurs național de scriere de literatură polițistă care se adresează elevilor de liceu.

  Toți elevii care au împlinit 14 ani pot participa, condiția fiind să fie înscriși într-un liceu din România, public sau privat.

  Fiecare elev poate trimite un singur text. Textele vor avea maximum 5 pagini (10.000 de semne) și vor putea fi scrise la alegere în limba română sau în limba franceză. Ele vor fi trimise numai în format electronic pînă pe data de 17 aprilie, ora 24.00, la adresa de email concourspolar@gmail.com pentru textele scrise în limba franceză și concursromanpolitist@gmail.com pentru textele scrise în limba română.

  În funcție de numărul de texte primite, cele mai bune 15 texte vor fi publicate într-o colecție de povestiri la editura Crime Scene Press.

  Cele mai bune trei texte în limba română și cele mai bune trei texte în limba franceză vor fi recompensate cu premii. Regulamentul complet al concursului și mai multe informații sunt disponibile pe site-ul : www.cernealaneagra.com

  Membrii juriului pentru concursul în limba română sunt : George Arion (autor de romane polițiste și editor), Alexandru Arion (jurnalist și editor), Stelian Țurlea (scriitor și jurnalist), Mihaela Dedeoglu (jurnalist la Radio France International) și Gabriel Bota (director artistic și co-fondator al Festivalului Internațional de Carte Transilvania).

  Membrii juriului pentru concursul în limba franceză sunt : Andrei Popov (jurnalist la Radio România Internațional), Valentine Gigaudaut (directoarea librăriei Kyralina), Sylvain Audet (profesor de limba franceză și traducător), Cyrielle Diaz (responsabila Biroului de promovare a cărții la Institutul francez din București) și Eric Poppe (Delegat Valonia-Bruxelles la București).

  Mai multe informații despre concurs și proiectul Romanul polițist belgian în prim-plan sunt disponibile pe site-ul www.wbi.be/bucarest și pe pagina de Facebook : www.facebook.com/DelegatiaValoniaBruxelles

  Parteneri : Crime Scene Press, Romanian Crime Writers’ Club (RCWC), Librăria Kyralina, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, Centrul Cultural Francofon din Buzău.

  Parteneri media : RFI, Radio România Internațional, Raftul cu Idei, Lepetitjournal.com

  Persoană de contact: Gabriela Dobre, Responsabil Cultură și Comunicare la Delegația Valonia-Bruxelles, gabrielawbb@rdsmail.ro, tel.: 021 314 06 65.

Written by Oana Mujea