12809603_10208427763512974_253968053075897464_n

V-am spus deja că nu sunt fană lactate, eu cu porcul și la propriu și la figurat. Dar de când cu toată nebunia asta, aseară am decis să cumpăr smântână Brădet. Cumpăram și înainte, dar pentru pisoi. Era singura smântână din comerț pe care o mânca și e bine știut că o pisică nu mănâncă în veci un produs care doar îi miroase a stricat sau care nu e natural. Și l-am încercat cu toate mărcile, nu, doar de la Brădet mânca. E drept, de când pisoiul a murit n-am mai luat lactate de nici un fel, pentru că eu nu le consum, poate, uneori, brânză de vacă, dar și aia așa să nu zic că nu iau și eu calciu din ceva.

Bun, Auchan nu are nici un interes să țină un produs românesc. Nu că ar fi ei înțelepți și țin la clienți, pentru că eu am mai luat de la ei carne stricată, așa că să mă scutească. Piteștenii probabil că își mai amintesc de hypermarketul PIC, românesc, mergea al dracului de bine. Produsele erau mult mai ieftine decât în alte hypermaketuri. Dar s-a dorit distrugerea lui și s-a reușit. Bravo! Că omul era pușcăriabil sau nu mii de oameni și-au pierdut locul de muncă.

Piteștiu și așa a devenit o jale. Nu ai unde te angaja, dacă găsești mai bine stai acasă de banii ăia și tot așa. Acum să mai distrugem și Brădet, doar pentru că vreo firmă străină a pus ochii pe ea, nuuuuu. Ați distrus Făgăraș, ați distrus fabrici, cizmării, croitorii etc. Voi nu vedeți că noi nu mai avem nimic, dar nimic? Nici o meserie, nu știi de ce te mai duci la școală. De ce să mai urmezi o facultate dacă apoi stai cu mâinile în sân și nu ai unde te angaja. De fiecare dată când cineva face ceva bun, creează locuri de muncă, trebuie îndepărtat.

Dar italianului ăla nemernic pentru care eu am lucrat și nu mi-a făcut carte de muncă și nici nu m-a plătit îi face cineva ceva? Când am plecat de acolo urla că așa e în prima lună. Adică cum e Gigule în prima lună? Exploatezi și nu plătești? Așa vreți să ajungă țara asta? Să fiți exploatați zece ore pe zi pentru zece milioane pe lună, dar în prima lună nu primiți nimic? Mi-a fost mie scârbă să-l reclam la Protecția Muncii, deși îmi pare tare rău că n-am făcut-o. Dar știu ce ar fi pățit, aproape nimic. Așa că… Am ajuns sclavi în țara noastră.

Și colac peste pupăză nimeni nu vorbește despre adulții care mor de gripă porcină, altă boală peste care s-a lăsat o tăcere sinistră.

Am zis, în fiecare zi o să cumpăr un produs Brădet și o să boicotez Auchan.

Written by Oana Mujea