Azi am reușit cu succes, aproape cu succes, aproape să-mi scot un ochi. Din fericire e doar vânăt și tot din fericire nu am ajuns cu globul ocular în obiectul respectiv. Mna. Tot azi, după ispravă, am reușit cu succes să-i mănânc cele două ciocolate ale colegei de apartament. Oricum ea se îngrașă dacă le mânca, deci i-am făcut un bine, asta dacă nu-mi învinețește și celălalt ochi. Bine, întâi trebuie să afle, probabil nu chiar azi.
Și tot azi, că dacă e azi, am reușit, așa pe seară, să mă enervez cu succes.
Daaa, toți se vor întreba ce e cu colega de apartament. Păi aș vrea să vă fac javre, dar aș jigni niște câini amărâți care nu au nicio vină. Așa că nu o să vă fac. De simțit știu că nu vă veți simți, cum ați putea?!
Dar vă aduceți aminte de omul ăla care a adus miliarde în județ și i-ați dat cu șutul? Omul ăla care vă dădea bani de milă, stați calmi, eu abia primeam cât un salariu minim pe economie chiar și atunci pentru că erau alții “amărâți”, iar omul ăla trebuia să le dea lor că eu doar aveam ce mânca.
Mda, omul ăla care a susținut primari, consilieri, afaceriști. Doamne ce se mai zbătea pentru ei de ai fi zis că îi fac cel măreț palat. Calmi, tot la apartament trăiește. Iar vila aia a mea de învârte după soare eu tot n-am reperat-o.
Nu mă înțelegeți greșit… nu, nu voi, voi oricum înțelegeți NIMIC. Dar până și ăla de venea cu pantalonii până în gât, adus de același om care îmi e tată, un biet învățător care habar nu avea ce e cu el pe lume și a ajuns director, are nesimțirea de-a mă vorbi de parcă i-aș fi făcut ceva în viața asta. Cum spuneam, nu mă plâng de colega mea, doar când nu spală wc-ul, dar asta e o altă poveste. Nu, de fapt nu mă plâng de nimic. Dar când omul ăla a pompat bani europeni – pe care să fim serioși, voi nici nu știți de unde să-i luați – în județul ăsta, voi mi-ați dat constant cu flit și eu am acceptat.
Desigur, sunt și excepții, doar că excepțiile chiar nu au avut cum să mă ajute. Poate că eu am făcut ceva greșit azi de a trebuit aproape să plătesc cu un ochi, dar voi, într-o zi, veți plăti cu mult mai mult și nu mă refer la părțile voastre fizice.
Și da, mulțumesc colega, cele două ciocolate văd că mă fac mai a dracu’ decât o sticlă de Jack – care aproapo ai băut-o singură!
Știți că roata se învârte, nu? Ei bine, dacă nu știți o să aflați. Și nu, nu mai las nimic de la mine. A, da, încă ceva, măcar nu vă mai prefaceți că sunteți oameni. Am înțeles că toți analfabeții au avut loc peste tot. Nașpa, asta e nașpa, au vrut ai mei să învăț. De ce dracului? Eu nu-mi permit să-mi plătesc singură întreținerea, drept dovadă. Mda, și nici măcar, la nivel de Argeș nu știți că sunt între primii autori de romane fantasy și crime din țară. Dar, cu toate astea, sunteți culți în cap. Cu toată manipularea existentă asupra unor retarzi, parcă îmi vine să #Rezist așa din convingere.
Încă o dată, nu e valabil pentru toți, doar pentru 80%. Și să nu dea de sus să mă apuc să spun tot ce știu că veți avea seriale, seriale. De la ăia de mâncau ciorbă de fasole la noi în casă și ajunși miniștri s-au prefăcut că nu mai existăm pe pământ. Existăm, bă, existăm, dar noi măcar trăim cu demnitate.
Cel mai grav, însă, mi se pare, când oameni în care chiar am crezut, din presă sau alte medii, pe cârca mea, oarecum, fără să le fi făcut vreodată vreun rău – dar, na, mai învață omul – se apucă și amenință, desigur, voalat, alte persoane care totuși au încercat – PENTRU MINE – fiindcă mi s-a spus răspicat, să le facă un bine.
Fraților, sunteți într-un cerc al dracului de vicios. Nu știți să respectați și să lăsați nimic de la voi. Atâtea și atâtea ifose. NU, NU SUNTEȚI CEI MAI BUNI.  Așa cum nici eu nu sunt. Nimeni nu e de neînlocuit pe acest pământ, dar voi, oameni pe care i-am luat pe încredere, ați făcut așa, nu știu dacă de-ai dracu’ sau doar din cauza unui ego care nu își avea locul. Și atunci când am știut sigur că un om e vinovat m-am gândit de două ori, pentru că eu mă mai pun și în locul celuilalt. Dar așa, ce să zic, toți sunteți sfinți. Mă bucur pentru voi, aveți grijă să nu vă ardeți aripile că o să cădeți cu bufnituri și apoi nu va mai fi vina administrației pentru groapa din carosabil. Știu că e prea târziu să vă mai dați seama cum e să fiți și oameni. Ce să zic, voi toți, din toate categoriile mai sus menționate, să fiți iubiți, sănătoși și toate cele. Dar aveți grijă, toți “vă iubesc” – ling – cât sunteți sus. Apoi…nu, nu o să vă spun cum să treceți peste, pentru că ar fi nevoie să vorbesc cu oameni fără egouri prostești. Dar, într-un fel, cine știe… Oricum, să nu credeți că nota de plată nu vine.
Hai, drum bun! Jur, mâine voi fi drăgută, cu ochiul vânăt, dar drăguță.
Written by Oana Mujea