iohannis-protest-620x250

Un Klaus în stradă și zeci de tinier frumoși și liberi cu limbaj de pension

Tinerii corporatiști, frumoși și liberi, desigur, nu se mulțumesc cu amenințările directe de pe teren la adresa ziariștilor pe care nu îi plac, mai nou o fac și pe facebook, în privat. Bine că oamenii le arată public.

Nu înțeleg. Au ieșit în stradă – ok, dreptul lor. Nu au niciun fel de legimitate să o facă, mitingul nu a primit autorizație, cu toate astea nu le face nimeni nimic. Hai, fie, să zicem că e democrație. Ies oamenii, plătiți sau din convingere. Chiar nu contează care e motivația, din nou, e dreptul lor. Să stea în stradă. Dar Klaus, mediatorul poporului, ce caută să instige la violență, fie ea și verbală? Normal, la noi ca la nimeni. La noi se poate. Pentru că dacă făcea asta un președinte din oricare altă țară, acum era “belit”. Dar nu, al nostru e bine merci. Stă frumușel la Cotroceni și se crede buricul pământului.

Poate că Dragnea s-a dus pe bani publici la Trump, dar Klaus s-a dus pe bani publici în vacanțe

Și să nu uităm că după fiecare vacanță și-a luat și concediu, tot pe bani publici. Și acum vă întreb, dacă Klaus ar fi fost invitat la Trump nu s-ar fi dus? Nu înțeleg care e oftica aici. Că a fost invitat ălă și nu celălalt? Așa urât faceți voi, de obicei, dacă nu sunteți chemați la un party privat? Ofticoși așa? Îi luați capul ăluia de s-a dus? Și nu mă luați cu chestii de genul “ăla s-a dus pe bani publici”, pe bune? credeți că ălălalt s-ar fi dus pe banii lui de pâine? Mi s-ar părea ilogic din moment ce el nici în vacanță nu și-a folosit proprii bani. Dar pentru unii poate e logic, cine sunt eu să vă spun care e logica la prostia asta de o tot trâmbițați? Din nou, unii o urlă din credință prostească, dar ăia de au început au făcut-o pe ceva parale. Ușor de dus de nas poporul ăsta.

Dacă Guvernul nu îi amendează, chiar își merită soarta

Eu dacă aș ieși ilegal pe ușă cu siguranță aș fi amendată. Guvernul ăsta a dat liber două zile să iasă niște oameni în stradă? Nu cred, că doar nu au fost autorizați. Eu, în locul lui Grindeanu, nu numai că i-aș pune să recupereze până la sfârșitul anului și sâmbăta și duminica să se sature, dar i-aș fi amendat până acum de i-ar fi usturat. Pe bune? voi nu aveți nevoie de bani la buget? Uite, pentru pensii, pentru salarii, pentru alte cele, e nevoie de bani. Aveți de unde lua. De la mii de tineri frumoși și liberi ieșiți în stradă, iar politicienii care au fost acolo i-aș amenda triplu măcar să le fie de bine și să contribuie serios la buget. Mai lăsați-mă cu drepturile lor, atâta timp cât au ocupat spațiul public fără autorizație, nu au nici un drept. Mie mi s-a luat de “să fim diplomați”. Ba să nu fim. Ajunge cu diplomația.

Și totuși mă întreb: Oamenii ăștia nu mai au locuri de muncă de își permit să stea în stradă? Ziua ce fac, dorm?

Written by Oana Mujea