hoti

Hoții! Hoții! Sărut mâna boierule!

Nu vă holbați, zic eu că logica e simplă. Pentru unii s-ar putea să fie complicată, dar cine poate o înțelege, cine nu, asta este.

Bun, personal știu oameni care au strigat – poate chiar mai strigă – hoții, dar aceștia, ca mulți alții, trăiesc din banii hoților. Păi cum? Păi simplu. Contracte, prestări servicii, etc. Sunt o grămadă de firme – să nu spun ce fel de – care primesc bani pe contracte și prestări servicii exact de la cei împotriva cărora strigă. Acum, întreb eu, din moment ce se tot spune “Partid penal”, băgând tot partidul într-o oală și, în același timp, luând bani de la penali, clar ești complice. Iar o să vă mirați. Păi stați că e destul de simplu. Eu “Firma X” prestez servicii pentru “hoți”, iau bani de la “hoți” în urma serviciilor mele – perfect legal până acum – apoi, deoarece eu știu că sunt hoți ies în drum și strig. Bun, deci e clar că eu știu ce afirm, dar, cu toate astea, iau bani de la ei că trebuie să trăiesc și eu. Atunci, logic, sunt complice la furt. Da, o să ziceți, dar nu ai furat tu. Nu, n-am furat eu, dar știu clar că și eu tot bani furați cheltui, ce dacă i-a furat altul, doar am știut asta și nu mi-a păsat când mi i-a dat. Primul semn al ipocriziei. Acum ce să zic, eu dacă i-aș da unuia bani pentru orice ar presta el și omul s-ar duce să urle că știe el că am făcut eu nu știu ce nu i-aș mai da nici gămălia de la ac, dar mna, PSD-iștii închid ochii și se prefac că nu au văzut și nu au auzit. Dar nici pe cei care trăiesc de pe urma lor nu-i înțeleg, dacă tot vreți să fiți corecți până la capăt întrerupeți voi contractele și refuzați banii. Da, sigur, n-ai să vezi.

Pe de altă parte nu a zis nimeni că în PSD sunt cei mai curați oameni, dar nici în PNL nu sunt, nici în USR și nici în alte partide. Hai să nu atribuim epitete unui întreg partid doar așa de dragul de-a o face. Să fie transparentă și corectă legea, în primul rând, și clar cine greștește să plătească pentru că așa e normal, dar să plătească și cei care iau bani sau alte foloase de la hoți, pentru că și asta e la fel de normal.

Urlă că se încalcă legea dar ei o fac primii

Întotdeauna a existat chestia asta că la stat nu se muncește și la privat da. Ei bine, treaba e reală doar pe jumătate. Adevărat că la stat din trei oameni unul muncește de îi sar capacele pentru toți, iar la privat se face cu rândul azi eu, mâine tu. Pe de altă parte, majoritatea lor, privații, încalcă legea muncii frecvent și cu tupeu. De la “lucrați la privat așa că stați peste program, veniți în wekeend și sula bani în plus” până la ” la noi nu există libere legale că suntem privați”. Păi hai să fim corecți că toți contribuim la încălcarea legilor zi de zi. De la angajatul care tace mâlc că de, ce să facă, până la patronul care are impresia că e el Dumnezeu pe pământ. Astea nu le vedem. Există un cod al muncii care spune clar că un program de lucru e de opt ore pe zi, ce e în plus e plătit sau se dau zile libere pentru că fiecare om trebuie să beneficieze de cel puțin două zile libere pe săptămână în afara concediului legal. Că cică n-am fi sclavi pe plantație și bătuți și neplătiți. Se presupune că am fi oameni, nu animale care trag la jug. Și nu vorbesc ca unul care doar a auzit, le-a și trăit. Bine, e cert că marile firme respectă aceste reguli, pentru că și asta am experimentat tot pe pielea mea. Dar mă oripilează ipocrizia. Noi nu respectăm legea, dar voi sunteți hoți. Plictisitor!

Eu îi plătesc pensia moșului de la Cotroceni

Da, tinere, așa e, dar moșul ăla a muncit cu cârca pentru țara asta. A construit-o cu propriile-i mâini, nu a stat ca tine cu curu’ pe scaun făcând exerciții de imaginație. Și da, tinere, vor trece anii și vei fi și tu moș, iar copilul tău s-ar putea să-ți spună că nu are chef să-ți plătească pensia. Ai grijă, roata e rotundă.

Mai mult nu-mi mai răcesc gura că oricum o fac degeaba. Oricum trăim în țara în care ăia care încalcă legile strigă mai rău. Cum dracu’ nu o să pricep în veci.

Written by Oana Mujea