Una dintre cele mai ușoare lecturi în domeniu, să nu ziceți că vă pun prea mult mintea la încercare. Se poate comanda de aici. Promit că merită.

9786066680103-2084698-240

“Un aspect atractiv al prezentei ediții stă în capacitatea sa de a fi o lectură plăcută și practică, rămânând în același timp un document știintific util deopotrivă cercetatorilor și publicului general.

Pentru specialiști, cartea de față poate reprezenta o schimbare agreabilă de ritm (de la materialele de studiu obișnuite), care, totuși, nu face rabat seriozității științifice. De asemenea, atât pentru cercetători cât și pentru publicul larg, cartea aceasta poate fi considerată o modalitate de a demonstra că, printr-o prezentare adecvată, ceea ce pare a fi doar un text științific fad se poate dovedi a fi, în realitate, un text plin de viață, folositor și relevant pentru toata lumea.

De acum înainte vei fi foarte atent când vei citi un ziar, vei face cumpăraturi sau vei asculta un mesaj politic. Te va îngrozi să afli că ești manipulat 24 de ore din 24 !

Supunerea față de o autoritate este un comportament uman general, rezultând din statutul de ființă socială al omului. Adesea acest comportament se află la originea încercărilor de manipulare.

Sinteza a bogatei literaturi consacrate subiectului în ultimele decenii, volumul prezintă tehnicile de influențare a comportamentului, în sens pozitiv sau negativ. Lectura lui ne ajută să înțelegem cum se exercită influența și manipularea în viața de zi cu zi și să le dejucam eficacitatea prin cunoașterea mecanismelor psihologice la care ele apelează.

Doctorul în filozofie Robert B. Cialdini susține cursuri universitare și post-universitare despre persuasiune și influență socială la University of North Carolina și Columbia Univeristy. El este în prezent șeful catedrei de psihologie și membru al Consiliului de Conducere al Arizona State University.

Written by Oana Mujea