Am spus și mă repet: nu am multe principii. Am puține, fixe și ale mele. Dar dacă are cineva impresia că mie a doua zi îmi va fi rușine de ce am făcut pentru orice sumă din lumea asta, se înșeală. Și aici vorbesc la modul general. Dacă am învățat ceva de la viață a fost de la ai mei, care m-au tot bătut la cap că e mai important să rămân eu decât să devin sclavul cuiva și de la Victor Ciutacu care nu și-a vândut în veci principiile pentru nicio sumă.

Bine, e drept, mai e și din construcție. Așa cum nu știu să-mi vând prietenii, nu-mi vând nici neprietenii, am spus, îi dau gratis. Așa cum nu știu să plec fruntea, pentru că nu am de ce, uite tot așa nu am de gând nici să fac lucruri care să mă asocieze cu locuri, persoane sau fapte doar pentru că e în trend. Eu nu sunt în trend. Oricare ar fi ăla. Nu cred în proteste, nu cred în revoluții și, mai ales, nu cred în obiectivitate. Hai să fim serioși, câți dintre voi sunt obiectivi de nu mai pot? Câți dintre voi nu fac lucruri doar pentru că le chiorăie mațele? Frate, măcar să mă faci să cred un 5% din ideile tale, dar așa cu zero barat nu merge. Serios, nu funcționează.

Nu sunt nici pro, dar nici anti sistem. Sunt pro sau anti oameni. De ce? Pentru că așa mi se pare normal. Nu pot cataloga toți oamenii dintr-un grup – de orice fel ar fi el – a fi la fel. Asta e. Pe unii îi mai cunoști, pe alții nu, dar atâta timp cât un om ți-a arătat că te poți baza pe el și a doua zi îi duci copacul și maimuța în fața clădirii unde locuiește, zău că mi se pare doar ușor imoral și mi-ar fi rușine de mine.

Fac multe lucruri pro-bono, doar așa că îmi place să le fac. Dacă tot le fac moca, măcar să coincidă și cu ceea ce-mi doresc eu. Așa zic eu că e normal. Dacă azi iau un pumn de arginți și mâine îmi e rușine mie de mine pentru felul în care i-am câștigat nu mai sunt om eu în fața mea.

Indiferent că înțelegeți sau nu, că vă pasă sau nu, cel mai rău lucru pe lume e să te vinzi din proprie inițiativă. Măcar lasă-l pe altul să o facă, apoi vezi cum dracu’ îți răscumperi libertatea. Dar atâta timp cât pot trăi dor respirând noxe, nu o să se întâmple asta indiferent ce ar fi pe lume. Cum am spus: puține și fixe!!!

Written by Oana Mujea