Grădinița Nr.1 Mioveni sau zona A-uri.

Am întâlnit câțiva profesori din Pitești care lucrează la Mioveni, nu vă imaginați că pe alte salarii și, mai presus, puneți și naveta. Știu, nu e departe, dar tot faci douăzeci și cinci de minute cu mașina într-o zi bună, poți ajunge și la mai mult dacă dai de vreun accident pe drum sau dacă vremea e capricioasă. Plus că naveta costă, banii proesorilor și ai educatorilor sunt banii aceia, știți voi. Ăia de îi dă Guvernul pentru educația copiilor, viitorul țării.

DSC_7005

M-am întrebat și eu de ce profesorii vin la Mioveni, mai ales că unii dintre ei chiar au locuri în Pitești și cel puțin ar scuti banii de navetă. Răspunsul a fost grăitor CONDIȚIILE.  Nu ar da condițiile de aici pe nici o școală sau grădiniță din Pitești. Și știți ceva? Mi se pare corect, nici eu n-aș face-o. Nu ar avea ce să-mi ofere Piteștiul la capitolul condiții ce nu-mi dă Mioveniul. Ca să nu mai spun că la Centru Cultural Mioveni sunt spectacole din București.

gradinita-a-2

Aceasta este una dintre cele două grădinițe ultra moderne. Este impecabil interiorul. Dacă intrați acolo veți vedea că totul este dezinfectat. Clanțele ușilor sunt învelite în tifon îmbibat cu dezinfectant. Nu se poate intra decât cu papuci speciali, iar la cantina lor – nu, aia nu e cantină, e restaurant – miroase delicios fără ca mirosul să se împrăștie în restul incintei. Cum naiba să vrei să pleci în Pitești?

Written by Oana Mujea