Pentru mai multe detalii intrați și pe pagina de facebook.

Da, S.Ed.C Mioveni, o societate dintr-un oraș mic, dar foarte bine gospodărită, a inițiat o campanie pentru a nu se mai arunca deșeurile/rezidurile în canalizări prin intermediul vaselor de toaletă, hai, fie, wc-uri, că nu or înțelege toți sau pur și simplu prin sistemul de instalație sanitară, adică găurica aia de la chiuvetă.

Menționez cu această ocazie că S.Ed.C Mioveni nu se ocupă doar de serviciul de apă și canal, are în subordine și iluminatul public, curățenia, mediul, baza de câini, bazinele, parcurile, baze sportive și multe altele. Sunt atâtea de făcut în fiecare zi că e normal, atâta timp cât trăiești într-un grup/oraș, măcar să nu faci rău, dacă bine nu poți.

Pe mine, personal, de atâtea ori “m-au înfundat” vecinii. Hai că poate mai înțelegeam dacă era înfundat sistemul de canalizare din baie, dar la bucătărie chiar n-am priceput în veci. Ce poți să arunci pe găurica aia să înfunzi întreg palierul? Știu și eu, am văzut ce iese din canalizări: chiloți, tampoane (nu absorbante, pentru că pe alea scrie că se dizolvă și pot fi aruncate), prosoape, pamperși, prosoape inclusiv chestii metalice, iar pe astea chiar nu știu cum le-au îndesat acolo.

Ca să vă spun pe scurt și pe limba comună, să nu pun articolul să par prea pompoasă, iar articolul nu e cel de pe facebook, e mult mai mare, dar vă explic eu ca la clasa pregătitoare că de acolo începem a înțelege. Dacă voi continuați să faceți asta, să aruncați mâncarea, chimicale de orice fel și ce am zis eu mai sus, pe lângă faptul că vi se înfundă țevile, mai aveți parte și de mirosuri îmbietoare, Versace original. Acum depinde ce își dorește fiecare, pentru că dacă asta vă doriți, am auzit că puteți închiria camere direct în canale, așa beneficiați de toate aceste facilități gratuit – specific că închirierea e moca dacă nu vă prind autoritățile, dacă vă prind nu răspund că nu am cum.

Bun, dar nu asta e partea cea mai frumoasă – ba da, asta e, mirosurile alea sunt adorabile, cineva trebuie să găsească o cale de-a crea un parfum “Tomberon City” – partea grozavă e că dacă se întâmplă lucrul acesta din cauza voastră se va produce o avarie, se va opri apa până când canalul va fi desfundat și nu îi costă doar pe cei care fac intervenția, dar și pe voi, pentru că așa e corect, strici, plătești. Așa m-a învățat pe mine mama.

Dacă tu personal nu ai respect pentru propria persoană, încearcă să ai pentru ceilalți. Și nu contează că stai la bloc sau la curte, se va întâmpla același lucru și un singur om poate afecta o comunitate întreagă. Tocmai de aceea sunt tare mândră de cele peste 2500 de vizualizări de pe pagină și le mulțumesc celor care au distribuit. Poate vi se pare neimportant, dar dacă vreți lucruri funcționale trebuie să aveți grijă de ele așa cum aveți și de voi. Nu cred că vă doriți să plătiți pentru un singur om care aruncă tot felul de tâmpenii prin sistemul de canalizare. Așa că e bine, dacă puteți și doriți, să le atrageți atenția și altora. Și asta este valabil pentru orice oraș din lumea asta care dispune de o stație de epurare și un sistem de canalizare, așa că spuneți mai departe!

Eu atât am avut să vă povestesc și să vă mulțumesc!

Written by Oana Mujea