20170104_14835560137506

Nu, stați liniștiți, nu că v-ați face griji, nu vorbesc despre mine.

Cu toate că, la un moment dat s-a încercat și asupra mea, dar așa cum mi-a spus cineva “tu ești drac, nu ești femeie”, am avut onoarea de-ai zice toate cele – fraiera de mine, când aș fi putut face pe victima și să-l târăsc prin tribunale. Dar nu despre asta vorbim, ci despre alte femei care trec printr-o adevărată teroare fiind nevoite să-și lase locul de muncă.

Atunci când șeful, chiar dacă nu e angajatorul direct, tu având un post câștigat prin concurs, îți face propuneri și chiar trage de tine, nu ai cum să te mai simți om. Te simți asemenea unui obiect și, mai rău, în tine, femeia de altădată, se naște o frustrare care îți dă acel sentiment de-a te ascunde în spatele hainelor, în spatele neîngrijirii, pentru că, dintr-o dată, îți dorești să fii urâtă și nesemnificativă.

Din păcate lucrul ăsta se întâmplă. Tot din păcate, n-am voie să vorbesc despre asta. Motivele fiind “n”, dar cel mai rău e acela că le-aș face lor, fetelor, mai mult rău decât bine. Firește, ceea ce nu înțeleg este de ce ele nu îl dau în judecată. Așa lăsăm creaturile astea insipide să se dezvolte și să creadă că pot face orice femeie să-i devină sclavă. Nu îi pot numi bărbați pe acești oameni, ci niște scârbe, niște creaturi lipsite de empatie, bun simț și mai ales de o mamă adevărată și poate, de ce nu, cu un tată cu deviații comportamentale grave. Mai rău e că astfel de creaturi insipide ajung în funcții mari, chiar publice și ascunși în spatele unor aparențe cred că pot supune orice femeie. Ce le pasă lor că unele rămân, moarte de frică, pentru un loc de muncă, în timp ce altele, cu mai mult curaj, reușesc să se desprindă și să-și caute de lucru în altă parte.

Nu sunt de acord nici cu atitudinea lor, a fetelor. Acum, în momentul ăsta, nu sunt de acord nici cu atitudinea mea. Dar îi promit că va veni acea zi când totul va fi pus pe tapet, cu toate dovezile din lume. Cineva trebuie să oprească abuzurile și, de obicei, victimele nu au curajul ăsta. Sau, poate, dacă e băiat deștept, se va opri el.

Written by Oana Mujea