AZI m-a convins!

17553666_10211995274778526_473320384539136573_n

Eh, aventurile mele cu Dodi sunt de departe de-a se fi terminat. În urmă cu o lună, din cauză de… a trebuit să mut pisica la mama. Da, el voia mereu afară, iar la mine la bloc nu e chiar indicat să lași pisica. La mama, în schimb, toate pisicile știu să urce până la etajul unu și să se posteze la ușa ei. În plus acolo e și verdeață, și liceu cu altă verdeață, copaci și cam tot ce le face pe pisici fericite.

Dodi a învățat din prima zi cum merge treaba. Iese, intră, dar după ora 17:00 nu mai are voie, iar el nu mai cere. 

Dar povestea e mai complicată. Lui Dodi nu îi plac pisicile. Doar pe Mimi o acceptă pentru că ea îl tratează ca pe puiul ei, în rest… Ei, da. În apartamentele vecinilor la joacă cu copiii acestora sau peste tradă la chioșc. Însă, când ajung eu acolo, pisică dementă, îmi știe mașina și vine glonț. Bun, dar azi, eu cu mama am mers să cumpărăm niște lucruri de la un hypermarket. Pisica după noi. Am zis că vrea afară și, evident, l-am fi dus în casă la întoarcere. Dar nu, el nu, a venit fuga la mașină. Am văzut eu că s-a dus după mașină așa că am zis să-l iau și să-l duc în casă, dar când eu m-am dus pe o parte el, țup, în mașină chiar pe locul meu. Acum, mama, altă dementă, m-a convins să-l luăm. A fost spectaculos cu pisica pe bord și toți oamenii care râdeau de se prăpădeau. Dar nu am avut de ales, a vrut să meargă și pace.

Mai zilele trecute mi-a zis mama: “Ăsta e la fel de dement ca tine când erai mică”, nu că azi, în cazul meu, s-ar fi schimbat ceva. Ei, bine, da, e exact la fel de dement. Și cum să nu-l iubești când vezi cât e de deștept și de descurcăreț? Nu ai cum. 

Written by Oana Mujea