grasa-versus-slaba-9

Sigur, înțeleg. Oricine înțelege. Ai surplus de greutate. Nu neapărat din cauza faptului că ai mânca mult. Organismul tău reține apă și oricât de nemîncat/ă ai sta, tot aia e. Așa cum unii se balonează doar dacă respiră (dacă n-aș ști, n-aș mai povesti). Dar ce ne facem cu pasilele miraculoase, cu neopreonul și alte diete absolut enervante?

N-am ce face, Facebook-ul meu îmi arată mereu reclame cu tot felul de produse de slăbit. Eco nu știu cum, pantaloni din neopren, bluzițe și alte minuni. Și uite așa slăbești ca prin miracol mâncând oricând, oriunde, orice, oricum. Aiurea! Ok, nu le-am încercat. N-am crezut niciodată că aș avea nevoie de vreo cură, dar totuși, puțină grijă, puțină sală, puțină mișcare nu strică. Nu de alta, dar te și menține. De acord, nu toată lumea are arderi rapide, dar asta nu înseamnă să dați banii pe toate porcăriile. Zilele trecute chiar am primit o reclamă cu o alifie minune pe care ți-o dai pe coapse și abdomen și acestea dispar ca prin minune. M-am întrebat dacă acolo sunt niște canibali în miniatură care mănâncă rapid excesul de grăsime pentru că altfel nu înțeleg ideea.

Da, se poate slăbi cu diete echilibrate și sport, mult sport. Doar că și aici e o problemă. Absolut toți pe care-i știu și au încercat orice fel de dietă, ce să vezi, după ce au abandonat-o s-au îngrășat de trei ori mai mult. Problema e că odată începută dieta, nene, o ții toată viața. Totuși, cred eu, secretul e să te placi cum ești. Firește, dacă vezi că tot pui mai lasă dracului mâncatul. Nici ăsta nu e pentru oricine și, da, absolut, fă sport, cât de mult, când poți, unde poți. Dar cel mai important: ceaiuri, multe ceaiuri. Verzi, negre, mentă, tei, soc, ghimbir. Ceaiurile te ajută să elimini  apa pe care o reții, cea care, până la urmă, te umflă. Și, de ce nu, dacă a venit vara, pepene la greu.

Mai e și treaba aia cu neoprenul. Eu nu zic că n-ar funcționa, poate. Dar, acum să fim serioși, cam câte haine v-au slăbit până acum? Faptul că transpiri până la de două ori mai mult nu e neapărat și sănătos, puteți avea probleme grave cu rinichii după o poveste din asta. Dar, na, fiecare știe ce vrea să sacrifice pentru a arăta ca o divă. Oricum, vă spun un secret, divele au succes doar de moment, după…

Written by Oana Mujea