IMG_1948

Azi la Centrul Cultural Mioveni a avut loc dezbaterea publică, prezentată de Sigma Mobility Ennginering, pentru dezvoltarea mobilității urbane. Cu toate că sala a fost plină, atât Primarul Orașului Mioveni, cât și ceilalți reprezentanți, și-ar fi dorit ca mai mulți locuitori ai orașului să vină să-și expună părerile, pentru că, așa cum bine s-a menționat, dacă locuitorii nu vin cu îmbunătățiri sau cu propuneri, atunci tot ei vor fi supărați în cazul în care se va aproba sau nu această propunere.

Oricum, felicitări Mioveni, primul oraș din țară care finalizează planul de mobilitate, dar mai e mult până departe. Acest orășel, care practic e ținut de trei oameni, care luptă pentru fiecare alți o mie, a reușit ce nu au putut alții în zeci de ani.

Pentru că știu și eu, știu și ceilalți, că românul are o nebunie cu acea curățenie de sărbători și poate că în perioada asta sunteți ocupați și nu o să veniți nici la cea de-a doua dezbatere – cu toate că e în interesul celor din Mioveni să participe – atunci puteți să veniți cu propunerile pe site-ul primăriei și tot aici găsiți și programul care a fost prezentat astăzi. Astfel fiecare poate veni cu o îmbunătățire și poate observa viitorul prin ochii celor care l-au adus în orașul vostru.

Hai să nu mai zic că e singurul oraș din Argeș care se implică într-un proiect atât de important, dar e și unul dintre puținele din țară.

Eu propun capitala județului la Mioveni, măcar oamenii aceștia știu ce vor pentru locuitori, știu să-i asculte, știu să le aducă ce e mai bun. Mai multe informații veți afla direct de pe site, așa cum am spus deja. Ar fi păcat să nu vă implicați, mai ales când vi se cer părerile, dacă nici așa nu o faceți nu mai e vina celor care vă conduc, e vina nepăsării voastre.

UPDATE: Sursele mele – că tot e la modă – mi-au adus adăugiri necesare, mulțumesc, Florina 🙂 – așadar: 

Astăzi a fost cea de-a doua dezbatere a planului de mobiliate. În 17 sept 2015 a fost prima.

În Mioveni elaborarea planului a început pe 4 august 2014, cu analizarea tuturor planurilor şi strategiilor pe care le are Primăria în domeniul infrastructurii şi transportului în oraș. Prima consultare publică privind elaborarea acestui plan s-a desfășurat tot la Centrul Cultural Mioveni pe 17 septembrie 2015. Lipsa pistelor pentru biciclişti, traficul auto aglomerat pe principalele artere de circulație ale orașului şi necesitatea construirii unei centuri ocolitoare pentru transportul de marfă au fost principalele probleme identificate la prima dezbatere.

Written by Oana Mujea