Am tot evitat subiectul, dar văd că n-am cu cine.

Am spus și o repet. De stânga fiind, sunt ani de zile în care am evitat să pun ștampila pe PSD, pentru că nu merita efortul – acum nu știu dacă domnul e PSD-ist ori ba, dar nici nu contează atâta timp cât lucrează pentru Consiliul Județean și își permite, pubilc, să-mi spună mie că sunt penibilă. Da, eu sunt penibilă, dar și din banii mei iei salariul ăla de nu-l meriți. Că dacă vă caută cineva la opt în CJ, dimineața, zic, abia dacă dai de doi, trei aiuriți care oricum se trezesc pe la douăsprezece și la șaisprezece pleacă acasă.

Una peste alta în urmă cu doi ani, pe plan local ați obținut votul meu din două motive: Primarul de la Mioveni pentru care am dat vot pentru tot județul, dar doar pentru el și candidatura lui Pendiuc, adică a fost un vot anti. Dacă nu ați înțeles schema vă desenez mai târziu.

Una peste alta, desigur, sunt mulți primari în județul ăsta, de stânga, care primesc de la CJ doar șuturi, oameni mișto care chiar vor să facă treabă, dar cu cine? N-au cu cine. Pe de altă parte, vorbind strict de Pitești, frate, nu le mai ajungi la nas. Au ieșit, s-au milogit, au fost și oameni în campanie, apoi gata, s-a întors roata. Acum sunt zei. E, hai! Penibili sunteți voi că în loc să vă vedeți de treabă stați pe Facebook să urlați la cetățeni când nu vă convine ceva. De parcă CJ-ul ăla ar fi al vostru de acasă. Sincer, sincer, aveți noroc cu Simona Brătulescu că nu fac târâș cu voi. Cred că e singura din toată instituția aia care a rămas om și care mai și știe ce face. Ea și Insituția Prefectului, restul, dacă se poate, Facebook, bârfă, băgat bani în buzunar și productivitate zero. Penibil e faptul că unul care a terminat Spiru se crede superior ălora care chiar au făcut școli.

Eu am tot tăcut, dar ajunge. De promis știți să promiteți, dar de făcut… NIMIC. ASTA E PENIBIL!

Și v-o spun așa, din suflet, pe criterii personale. Nu mai vedeți votul meu decât dacă, cumva, mă mut în Mioveni. Altfel, singurii care m-au convins până acum că sunt oameni sunt Țărăniștii – și vorbesc strict de Argeș – și cei de la ALDE. Și, repet, cu excepția unor primari PSD pe care eu, din păcate, nu am cum să-i votez.

Dacă tot suntem la capitolul penibili, hai să nu-i las nici pe PNL-iști.

Citeam ieri sau poate azi, o minunată știre despre cum s-a încordat Miuțescu că e paralizat județul sub nămeți. Așa și? Adică domn’ președinte zice că dacă era el șeful CJ-ului nici nu mai îndrăznea să ningă și dacă cumva, Doamne fere’, îndrăznea fulgul să cadă, acum era ca în palmă. Trotuare, străzi, sate, ce să zic, minunea de pe lume. Da, știu, așa se vede și în mintea mea când nu sunt cu fundul pe acel scaun. Așa zic și eu, dacă aș fi fost… da, mă rog, dormeam liniștită cu o sută de milioane pe lună în buzunar. Hai, mai lăsați și voi gargara. Dacă vreți nu aveți decât să deszăpeziți. Cine vă ține? Dați exemplu ca pe timpul lui Ceaușescu. Da, voi cei din PNL, să vă văd cu lopata în mână ajutându-i pe ăia care chiar nu pot ieși din nămeți, că din gură e ușor tare să dai.

Written by Oana Mujea