O să încep cu P.S: de când am oprit comentariile pe blog viața mea e mult mai bună!

Acum să vorbim despre CrazyLove.com și domeniul nu e luat. Dar nu asta era ideea și nici nu e – să folosesc toate timpurile, mă rog, două.

Cumva noua mea activitate, printre corecturi, emisiuni amuzante, ArgesPlus.ro și beții rare, dar bune, m-am reapucat de scris cărți. La un moment dat am mai promis o Iolanda. Una pe care să nu o uitați în următorii cinci-zece ani, depinde cât mă ține. Am spus că va ieși puțin din peisaj, nu de alta, dar de vreo trei ani un alt personaj îmi tot umblă prin cap și dacă nu închid pentru o perioadă capitolul Iolanda nu pot veni cu Amelie.

De ce CrazyLove.com? Mi-am adus aminte de o întâmplare hilară, mă rog, acum hilară. Una dintre prietenele mele tâmpite, pentru a face mișto de mine, știindu-mi mailul și multe altele m-a înscris pe un site de matrimoniale. Vă dați seama că încep să mă trezesc cu mesaje retarde pe mail de la tipi complet retarzi. Vâzând de pe ce site vin mesajele m-am prins că cineva a făcut-o la mișto, exact ca atunci când, de plictiseală, ne trimiteam unii altora numerele pe Taraf. Era amuzant – ba nu, nu era, eram doar tâmpiți. În fine, după ce am văzut ce specimene absolut oribile se află pe acel site și am aflat și cine m-a înscris – absolut că a închis contul două zile mai târziu – mi-a venit și ideea. Nu că nu s-ar mai fi scris sau povestit. Dar mi-am imaginat atunci cum ar fi să ieși cu un ciudat din ăla, firește cu o poză falsă de profil, și să te chilărească.

Cumva, încă de pe atunci, am știut că asta e ideea care o va adormi o vreme pe Iolanda, îi va da o pauză să mai răsufle și ea. Poate chiar o pensie specială ceva că tot e la modă în zilele noastre. Habar nu am. Știu doar că noul personaj intră în joc. Și mai știu că și acest nou personaj va duce măcar cinci cărți în cârcă. Amelie e și ea gândită tot de vreo trei sau patru ani – greu de spus când eu nu știu nici ce zi e azi – așa că trebuie să evolueze. Nu e Iolanda. Clar nu are aceleași calități. E mai blândă, mai fricoasă, mai docilă și mai supusă, dar are de la cine învăța niște lecții că doar personajele secundare sunt cele care contează mai mult, părerea mea. La ele trebuie să fiți atenți. Amelie trebuie doar să își ia lecțiile, apoi cine știe?! poate că un nou personaj va lua naștere sau Iolanda se va întoarce. De parcă știi vreodată cu adevărat. N-ai cum. Personajele fac doar ce vor ele. De obicei ai impresia că tu le modelezi, dar e invers. Așa că om vedea. Sau poate CrazyLove.com e o nouă rampă pentru Iolanda. Zău că nu știu. Îmi vor spune ele la final ce au decis.

Written by Oana Mujea