democratia-sinucigasa1

… proști veți rămâne, continui eu. Aveți pretenția la civilizație, o strigați. Îmi dați explicații injurioase despre cum sunt eu necivilizată că fumez, când eu vă spun foarte clar că e doar o părere și culmea, mie personal îmi convine legea, că dacă ies o dată pe lună în oraș las jumătate de salariu, așa că de banii ăia pot face altceva. Pentru mine e un plus, eu am spus doar că legea nu e corectă. Pentru că asta se vrea: GLOBALIZARE = oameni proști de condus. De ce Ceaușescu nu a interzis fumatul? De ce actualele țări comuniste nu-l interzic și au natalitatea mai mare și oameni mai sănătoși? Dar nici despre asta nu este vorba.

Vreți civilizație, atunci învățați să vă purtați ca atare. Un anonim (curajos, desigur), îmi spune că dacă știu să scriu asta nu înseamnă că am dreptul să-mi dau cu părerea. GIGI, de aia am făcut revoluție și am dreptul ăsta atâta timp cât o fac politicos. Că aveți păreri pro sau contra nu e problema mea, problema e cum vi le expuneți, ca niște țărani, ceea ce ați dovedit a fi (și le cer scuze oamenilor de la țară, nu despre ei e vorba) sau ca niște domni/doamne. Puteți, desigur, să nu fiți de acord cu mine, dar exprimați-vă civilizat. Dacă sunteți nervoși eu zic să vă duceți la terapie sau să-l întrebați frumos pe Cioloș de ce se scumpește mâncarea cu 30% după ce a ieftinit-o ca să dea bine în tehnocrație? Vouă chiar nu vi se pare că asta este o făcătură ordinară.

Na, acum aveți țara aia ca afară. Nu doar țigările se vor scumpi, stați să vedeți câtă iarbă din fața blocului (asta dacă mai aveți iarbă) veți inghiți. Și o să vă placă, garantat. Cu toți microbii din ea. Asta e o problemă pe care nu o vedeți, pentru că vă pasă mai mult de tâmpenii. Este incredibil cum o simplă părere a adunat peste 15000 de unici într-o zi.

Vreți o țară ca afară? Bine, atunci începeți prin a vă exprima așa cum trebuie. Nu am nimic împotrivă dacă voi credeți că greșesc, dar fără jigniri că știu și eu. Nu de mahala are nevoie lumea asta, e destulă. Ar fi cazul să începem să avem bun simț în toate. Nu putem avea toți aceleași păreri, dar ne putem contrazice civilizat. Ce s-a întâmplat aici zilele trecute a fost jihad și asta pentru că vă reflectați ca nație. Și apoi mai urlați că ăia de afară nu vor români în preajmă. Sincer, nici eu nu vreau. Nici nu vreau să mai fiu român, dacă aș putea renunța la cetățenie nu m-aș gândi de două ori.

Din sutele de comentarii n-am găsit, decât numărate atât pro cât și contra, zece de bun simț, restul… da, restul reflectă țara în care trăim. Ce să zic. Acum că v-ați luat țara înapoi îmi e teamă că o să vreți să o dați altora. Nu plângeți de prețul țigărilor mele, ar trebui să plângem toți de prețul mâncării pentru că salariile tot alea vor fi. Așa că unde e cu adevărat problema? Atunci să vă văd cum vă mai permiteți să vă duceți la restaurante cu copiii. Dar restaurantul nu ar fi o problemă, dă-l dracu’, dă faliment și așa sunt prea multe în țara asta dacă e să mă întrebați pe mine, dar nici la magazinul din colț nu o să vă mai permiteți. La asta ar trebui să cugetați.

NU-MI PASĂ CĂ PĂRERILE VOR FI PRO SAU CONTRA, DACĂ NU LE EXPRIMAȚI CIVILIZAT O SĂ COMENTAȚI DEGEABA!

Written by Oana Mujea